Followers

Friday, July 5, 2013

Burger Bakar Abang Burn Di Kuantan



Hari jumaat yang indah, nyaman je. Bersyukur Allah masih bangun kan aku dari tidur yang lena. Moga hari jumaat penghulu segala hari untuk hari nie memberikan seribu rahmat, dimurahkan rezeki dan kebahagiaan buatku sekeluarga.
Tinggal lagi 5 hari untuk umat islam berpuasa. Selamat datang Ramadhan mubarak, aku menanti mu dengan penuh pengharapan. Moga ibadah puasa ku dan juga amalanku di bulan ramadhan dan seterusnya makin bertambah tambah. Ya Allah pelihara lah aku dan family ku.







Photo: Petang2 gini mkn abc xpun cendol ganding ngn meatball perghhhh layan gak kan..jom korg mkn sme2 ramai2 ngn mber
Semalam, tiba2 teringin nak makan roti boom! tapi hampa, 
kedai tu tutup. 
Dengan sepantas kilat otak berputar2 tak tahu nak makan apa. 
Tiba2 je teringat burger bakar abang burn yang baru je bukak di Indera Mahkota Kuantan. 
Lokasi nya adalah di Jungle, deretan kedai makan disitu...juga berdepan dengan KMC (Kuantan Medical Centre) baru, yang masih dalam pembinaan. 
Try laa...aku nie penah rasa 2 kedai di Kuantan sebelum nie, 
tapi sangat meloyakan tekak aku dengan bau yang kurang enak! hahaha...
tapi yang abang burn nie alhamdulillah sedap, 
boleh la kene ngan tekak aku. Beli seketul je burger n  meatball. Bukan apa risau tak leh terima dek tekak, tu ode satu rasa 3 beranak. kuikuikui...
nie la meatball tuh..
nampak pun mengiurkan kan? heheh makan lagi tambah laa ngiur nya! try yg ni ok memang tak menghampakan =)





Photo: xlme lg dah puasa dah..korg sume dah ganti pose ke blom? nnt puasa lps terawih abg nk serbu meatball hehe, perancangan awl dri abg..

Lokasi2 BBAB: http://tinyurl.com/lokasiabangburn
Satu lagi aku ode burger biasa je...lebih kurang macam nia lah rupa dia! cantik? cute? hahaha sedap...sila cuba ok..macam macam perasa ada...macam macam daging jugak ada..pilih je la mengikut citarasa sendiri.
apa apa pun bagi aku sedap!
Gambar nie cilok dari fb abang burn, sori eh! hehehe...bukan pe...masa makanan sampai ada lak cik abg nie datang nak amik gambar kami sekeluarga bersama menu burger abang burn nih...staff dia jugak..untuk simpanan dorang ke apa ke tak lah diketahui...sampai aku lupa nak snap gambar burger yang menjadi bualan hangat sangat nie...kohkohkoh!



Photo: jom geng kite bako kite bako jgn lupe ajak kwn2

Lokasi2 utk membako beger : http://tinyurl.com/lokasiabangburn


Nak tlg war war kan je...bulan puasa nie burger bakar abang burn tutup! 
hehehe ...

3 comments:

  1. Setakat ni burger bako abg burn memang tk mghampakan kan kak. Haihh kenit kena terjah abg burn ni...lama tk pekena meatball dia.

    ReplyDelete
  2. Betul tu...kat kuantan baru bukak, ramai org pakat serbu. Hehehe...mmg kene ngan tekak akak. Meatball dia mmg syiok! :)

    ReplyDelete
  3. Kuantan adalah jajahan ke -18 abang burn! Hebat la kan hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...